list-dags

såg den här listan på allar vår Niotillfem och blev väldigt inspirerad. så hör kommer min alldeles egna version med mina egna svar/bilder. enjoy!
 

1. Hur gammal är du? tjugo

2. Hur gammal känner du dig? oftast känner jag mig faktiskt som tjugo. ibland när jag blir trött på att dansa varenda helgnatt så känner jag mig som 60. och andra gånger när jag och kidsen har matkrig skulle jag lika gärna kunna vara 10. men oftast är jag nog tjugo. älskar att vara tjugo.

3. Vad har du gjort i dag? idag har jag jobbat, ätit hos cecilia (pizza med rödbetor och getost... MMMMM) jobbat lite till och sen druckit vin på en pub i barnes med min fina flatmate Julia, som ni vet vem det är vid det här laget!

4. Vilken film såg du senast? Les Miserables. hade sjukt höga förväntningar. den var bra på så många vis men måste ändå tyvärr säga att den var en besvikelse. hade förväntat mig så himla mycket mer!

5. Vem ringde du senast? felicia. Åh min allra finaste felicia. bästa tjugo minuterna på dagen när vi pratade idag!
jag och min älskade felicia på midsommarafton 2012

6. är du besatt av någonting? kaffe, chips, unga män, musik och coca-cola

7. Är du rädd för blod? nej inte särskilt. kan ju komma på fräschare grejer men är inte särskilt rädd för blod, nej.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? just nu befinner jag mig i mitt alldeles egna underbara londonrum. med en ljusslinga i taket, för långa gardiner, johnny cash, the beatles och bob dylan som pryder väggarna och den skönaste sängen på jorden.

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? hehe.. pinsamt men kommer bara på 3. olof palme, per-albin hansson och göran persson.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? TÄNK att jag faktiskt inte gjorde det! kom ju bara på 3 men de visste jag faktiskt om! så det så.

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? helt klart svart

12. När vaknade du i dag? slet mig upp ur sängen vid halv åtta. blir svårare och svårare för varje morgon som går..

13. Vilken är din favorithögtid? min födelsedag? den är som en liten högtid i mitt liv. att få fira med alla sina bästa vänner men ändå vara in charge över hur allt ska gå till.. BÄST. annars måste jag säga jul. jag älskar julen!

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? ärlig talat precis exakt där jag är! är inne i en sån sjuk "jag-älskar-london" period vilket är underbart för det är ju faktiskt där jag bor. Om jag fick välja att teleporteras till en annan plats för ett dygn dock så skulle det lätt vara till caribbean så jag fick chansen att pussa på min man för ett litet tag!
london i love you!

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? oj. gud vad svårt. har varit på sjukt mycket grymma semestrar. kan faktiskt inte komma på någon hemsk. det enda är väl i så fall när jag och mina 7 tjejkompisar åkte till prag när vi var 18. missförstå mig inte, prag är fantastiskt! MEN vi bodde på det VIDRIGASTE hostlet i världen förmodligen. kostade 6 euro /natten.. enough said.

16. Hur vill du tillbringa din pension? kan verkligen se mig och albin tillsammans fortf oense om vad vi vill göra med våra liv men ändå inse att det bästa som finns är ju ändå att vara med varandra.

17. Vad lyssnar du på just nu? En vår i London

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej aldrig!

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  filmjölk, vitlök, pasta, cola och grönsaker

20. Vem är din favoritkändis? oj shit vad svårt.. måste nog vara zoey dechannel ändå- fullkomligt avgudar den kvinnan!
 
zooey dechannel som summer i 500 days of summer. världens bästa film förövrigt

21. Vad är du på för humör just nu? sjukt trött. en lång jobbdag och ett glas vin/chips på det ni vet. helt slut. längtar tills klockan blir tio så det är okej för mig att gå och lägga mig!

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Nordamerika och Sydamerika. (om mexico räknas till sydamerika?) annars centralamerika typ!

23. Snarkar du? aldrig hört någon säga att jag gör det så antagligen inte. pratar dock i sömnen ganska ofta och jag har skrattat X antal gånger i sömnen

24. Vilka yrken har du provat på? Dagisfröken, Servitris, Lagerist (alltså jobbat på ett plocklager) Butiksbiträde, Hotellstäderska och Au Pair 

25. Hur går du helst klädd? helt klänning. annars gärna kjol med hög midja. kängor, ringar, mycket eyeliner och skinnjacka!

26. Vilket stjärntecken är du född i? Tvillingarna. är ju född i årets bästa månad! Maj

27. Vilket är ditt favoritgodis? allt som är surt/lakrits/choklad. men måste jag välda så är det nog "fizzy pops", de där rosa/ljusblå flaskorna som smakar som diskmedel 

28. Vad sa du senast? minns inte vad jag sa exakt. men skrattade åt julia som lagar mat i köket och lyckades sätta igång bandlarmet

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Svenska. och kanske bild. har alltid älskat svenska dock. speciellt på högstadiet då det enda vi gjorde var att skriva uppsatster och jag fick gå loss som jag ville. älskade de verkligen. Skriva och läsa är ju så himla underbart.

30. Vad har du på dig just nu? strumbyxor, trosor, bh, röd kjol, svart linne och svart kofta.

31. Vilken är din favoritaffär?
Urban Outfitters, American Apparel, New Look och Primark heh

32. Vad har du för storlek i kläder? alltid jätteolika men oftast S/36

33. Vad har du i dina fickor? kvitton, småmynt och läppsyl

34. Vad köpte du senast? en rökt lax, en svallertidning och en påse chips. haha så himla underbar blanding. gick in i affären och köpte precis det jag kände för!

35. Hur många gånger har du flyttat? 2. en gång mellan mina två barndomshem och nu till london.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Albin, tändare/tändstickor och en kniv kanske?

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? morgonmänniska. så himla trist men om jag inte verkligen GÖR någonting på kvällen så går jag helst och lägger mig så tidigt jag bara kan. har en daglig svacka mellan 21.30-22.00. lyckas jag ta mig förbi den kan jag oftast vara uppe ganska sent. men somnar oftast som en stock då.

38. Senaste filmen du såg på bio? Les Miserables

39. Har du blivit sydd någon gång? Nej

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Ja att jag har! sist var i somras med albin, erik, jens, amanda och felicia i havet. det var så mörkt att man knappt såg vattnet under sig och det var SÅ stjärnklart. ett sånt där underbart sommarminne man har. 
 

41. Vad åt du till frukost?  Cherrios, banan och mjölk. drack te till.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? jag var 11. gick i femman på min mellanstadieskola. var jättekär i en kille i min klass som jag aldrig hade pratat med. han var ett huvud kortare än mig och hade världens sötaste smilegropar. hade oftast håret i två toffsar och min favorittröja var en vit med snobben på.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning?
nej jag kör hemskt lagligt oftast

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Julia bjöd mig på trerätters i fredags. vilken brud alltså!

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På bordet bredvid mig, med laddaren i och alarmet som bara väntar på att förstöra min underbara sömn.

46. Vad var det sista du åt?  år precis en påse cheese and onion chips... opps

47. Vem är världens vackraste kvinna?  Sara Shahi, alltså jag DÖR på den kvinnan! (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b2/Sarah_Shahi.jpg/220px-Sarah_Shahi.jpg)
 
48. Är du blyg? Nej inte speciellt. ibland liiite när jag träffar nya människor innan jag vet hur jag ska bete mig beroende på hur dom är.

49. Vilken var den sista konserten du var på? var på puben The Bedford förra veckan och såg bandet SPRY. (kolla in dom på fb) om de nu räknas. de håller på att släppa sin första EP nu :) annars var det The Tallest Man On Earth i october med albin.

50. Vad heter du i andra namn? Anna

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja det är klart jag har, det tror jag alla har.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? åka skidor! utförsåkning då alltså! bland det bästa jag vet! tråkigaste är gymma/simma. fyfan
 
åre 2011

54. Har du några husdjur? Nej 

55. Vill du gifta dig? ja, OH JA. men väntar gärna 8-10 år med en saken. om jag då har hittat den rätta!

56. Var växte dina föräldrar upp? i Huskvarna där jag också är uppvuxen.

57. Har du någon gång ringt polisen? nej det har jag faktiskt inte, thank god!

58. Har du svenskt ursprung? Ja. helsvenskt tråkigt nog.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Ola, Ola-ted, Ola-bill, Olusen, Bolivia, Hjorten är väl de vanligaste. haha. så normala i know

60. Vilka är dina största svagheter? att jag tycker om att ha det på mitt sätt, att jag VILL planera saker/är lite för ospontan ibland. att jag jämt är trött på kvällen. mina humörsvängningar


after the moment with you

hej!
idag är det den sista måndagen i januari, och jag har precis lämnat kidsen på skolan. har snart varit i london i en månad igen och det är så himla sjukt hur fort tiden går! trodde det skulle bli jobbigt att åka tillbaka efter alla jul och nyårsfestligheter. men det känns väldigt bra faktiskt. har haft många roliga stunder med mina londonkvinnor och mer väntas! iofs så har jag mycket barnvaktsjobb framför mig, men det betyder ju MONEY MONEY och det sitter ju inte helt fel när man är en fattig au pair. det enda som är riktigt jobbigt just nu är att min man befinner sig i caribbean. living in two time zones at once. ungefär 200 dagar tills vi ses igen.
 
ha det fint. det ska jag!

på senaste tiden...

.. har jag varit och sett "Spry" live på the bedford i balham med fina damer. och som jag & linnea redan sagt flera gånger om; alla torsdagskvällar borde innehålla män med gitarr och hatt!..
 
.. frusit..

how to spend a monday night in london:

 
1. bestäm en mysig pub. i det här fallet; arts theatre club i convent garden
2. åk dit med sjukt trevliga/snygga brudar
3. prata om helgens bravader/london/killar och livet
4. i thailand skulle vi vid det här laget ha beställt in "buckets", (leksakshinkar med sprit i) i london, beställer man in tekannor!
5. drick upp tekannans innehåll!
6 = perfekt måndagskväll!
 

live while you're young

verkar som att det enda jag har att bjuda på these days är helgresuméer. här kommer iaf en till: i fredags hade jag och julia bestämt oss för att gå ut. men eftersom det snöade hela dagen (och london stängs av helt och hållet när det snöar) så bestämde vi oss att bara åka till putney. planen var att gå till fez, den enda cluben som finns där, och dansa. men stället var ganska dött så vi hamnade på en pub istället. där drack vi öl och pratade om allt mellan himmel och jord i 4h. sen gick vi hem, i snökaoset och klackskor. med varsinn stor låda pommes med extra majonäs. haha.
dagen efter sov vi ganska så länge, och därefter följde jag med julia på en dagsutflykt. den börjades med en liten tour på ett leksakmuseum. sjukt häftigt på många sett men tyckte nog mest det var lite obehagligt. dockor med stora läskiga ögon i poslin är nog inte riktigt min grej. efter det fick jag bestämma lunch så det blev PIZZA! perfekt en bakisdag som lördagen faktiskt var! 
eter det hann jag inprincip hem och vända (och skypa med min sjöman!) innan det var dags att dra igen. denna gång för att möta upp linnea vid Angel. vi gick till wagamama, drack vin och åt sushi och pratade. hade det hur mysigt som helst verkligen! efetr det mötte vi upp några andra au pair tjejer. vi drack öl med dom en stund innan det begav sig till klubben "propaganda". shit vilekn kväll det blev sen alltså..! har typ inte haft det så kul sen.. jag minns inte ens sist! vi dansade bugg med en man i björnekostym, drack billig öl, träffade norrmän, fransmän, jack sparrow och tillslut några trevliga engelska killar. de bjöd med oss på efterfest och kan säga såhär, det var LÄNGE SEN jag gick och la mig 07.30 på morgonen senast. dagen efter kunde jag & linnea inte sluta skratta åt gårdagens minnen! BRA helg. här kommer några få bilder:
 

grattis på födelsedagen älskade bästis

 
ni kan inte förstå hur mycket jag älskar den här kvinnan. hon är den bästa jag vet och är seriöst, ALLT för mig. åh. är så lycklig att just hon är min bästa vän. tack mandy/pandusen/lady p/devildragon/partyborgen för att du är min. på lördag fyller du 21. önskar så himla mycket att för bara en kväll så skulle jag vara back home och ha en sån kväll som bilden visar tillsammans med dig. hoppas du får världens bästa födelsedag!
 
I LOVE YOU

helgen den 11-13 januari

börjar med att ursäkta mig. hemskt dålig uppdatering. förlåt förlåt förlåt. puss på er som ändå kikar in här!
 
  
finaste sandra & linnea på bilden till vänster. fabulous cissi till höger .
i fredagskväll åkte jag, cecilia, sandra och linnea till clapham common för att dricka lite drinkar och catcha up efter julen och nyår och allt såntdär. vi hamnade på en skitnice bar vid namn "venn street records" som var inredd med hundratals lp-skivor och det var även ett live-band som spelade. så himla fint att träffa mina tjejer igen och vi pratade och skrattade och drack öl vi aldrig smakat innan samt de fancy drinkarna cissi håller i på bilden till höger. (klicka på bilderna för att se dem större)
  
lördag i nottinghill. bilderna från vänster; notting hill bookshop, ett popcorn-café & E.T på en röd vägg.

morgonen efter åkte jag med samma kvinnor till portobello road market. hade inte varit i notting hill sen jag var 15 och var i london med mamma. så det var så mysigt! kollade på alla fina grejer och stod länge inne på notting hill book shop (YES! den i filmen.. åh) och beundrade alla fina böcker. tillslut besultade jag & cissi oss i alla fall för att dra hem till mig och käka lunch. på vägen hem såg vi den här awesome street arten med E.T som motiv.
 
senare på kvällen hade vi bokat bord på Belgo i Clapham. och för er som inte vet så är deras huvudgrej att de serverar musslor. vilket är typ det godaste jag och julia vet. så vi drog med oss cissi, sandra, linnea & amanda dit. hade skittrevligt. drack öl och vin. pratade om livet och åt såklart musslor. (eller aa, 4 av oss iaf!) ett kilo slank ner som ingenting. döööööööör vad gott det är. här har ni bilder på mian uppätna musslor och en fin julia!
efteråt tänkte vi bara ta en öl någonstans, men vi hamnade på "The Underdog" i Clapham Common där vi drack drinkar och dansade tills sent på natten. 
 
 
 
 

back in london

är tillbaka på hemmaplan och det är verkligen både bra & dåliga känslor som infinner sig. de som är väldigt bra är att : jag fick träffa kidsen igen! och deras föräldrar. och mina roomies. och jag är tillbaka i världens bästa stad. det är VARMT och soligt?! jag har redan rea-shoppat och jag är tillbaka i min älskade lägenhet.
de mindre bra sakerna är att från och med fredag så kommer jag inte se min pojkvän på 6 månader.
orkar inte ens tänka på att det är så. fanfanfan.
och att jag lämnat alla mina älskade vänner hemma i sverige. vad vore jag utan er?!

slutet av 2012 / början av 2013

tiden här hemma har varit ett stort känslokaos av återseenden med så saknade människor, bongo, fester och sälktmiddagar. känns väldigt bittersweet att åka tillbaka till london. vill bara säga att jag älskar er alla här hemma så mycket. här kommer lite bilder från tiden hemma: 
 
NYÅR at mandy's place!
en del av festdetagarna
gettin' ready
snygga/saknade/efterlängtade brudar
stiligaste killarna någonsin!
 
en annan dag så fikade vi i stadsparken i typ 5 minuter innan vi insåg att det var för kallt.
jag förälskade mig även i amandas sötaste hundvalp. ÅH
 
 
 

RSS 2.0