it's friday friday

FREDAG! haft en sjukt bra fredag trots regn. började med att jag mötte upp cecilia, och vi köpte kaffe och gick till Julia på Totally Swedish (en svensk matbutik här i Barnes där Julia jobbar). Där tjötade vi och drack kaffe och hade det mysigt i någon timme eller så. Sen var det dags för mig att gå tillbaka och hämta upp killen. Han hade "show n' tell" i skolan idag, och han skulle BESTÄMT ha med sig sig 2 m höga, uppblåsbara dinosaurie. Så det var ju bara att gilla läget och bära den tillsammans med deverse andra skolväskor och jackor över tågrälser och genom buskage på väg till skolan. Men han gjorde succé såklart! Alla älskade "rawori".
 
Efter hans skola var det kalas för två av hans kompisar som gällde. Sjukt kul att se men det var utomhus och vädret var som sagt inte på topp. Så efter jobbet idag var DUSCHEN det bästa ever.
 
Nu är klockan 19.32 och jag ligger i sängen, kollar på skräptv, äter jordgubbar+chips och dricker vin. Blir en riktig "girls night in" ikväll. Eftersom vädret är sjukt deppigt och i morgon ska jag upp tidigt och möta Albin på Heathrow. ÅH.VAD.JAG.LÄNGTAR!
 
Puss

London Calling

torsdag, och ikväll är det pizza night hos värdfamiljen! med andra ord ska jag och kidsen baka pizza från scratch och lyssna på italiensk musik och ha förkläden och kockhattar på oss. ska snart till Sainsbury's och handla allt som behövs för till pizzorna. ska bli sjukt kul och mysigt. mina fina kids <3
 
torsdag betyder också att det är en dag mindre till det blir lördagmorgon. Och lördag morgon innebär att Albin äntligen kommer hit! Han har aldrig varit i London innan så vi har SÅ MYCKET att göra/se! Det är även en stor tatueringsmässa i London i helgen. och dit vill han såklart. Åh can't wait!
 
ha en fin torsdag! PUSS
 

25 september

hej! är redan mycket duktigare på att komma ihåg att skriva här!
idag är det en väldigt "vanlig" dag om man kan säga så när man bara bott/jobbat här i en månad. Hade kidzen på morgonen och vi käkade frukost och sen följde jag dom till skolan. nu är jag ledig fram tills 12.40 då lillkillen + hans kompis ska hem till oss. det är "playdate" som gäller nämligen, så nu måste jag hälla i mig kaffe så jag orkar passa två crazy 4åringar! haha så söta ändå.
 
Sen ska vi hämta upp tjejen i skolan, lämna kompisen hemma hos sig och sen gå till biblioteket. Efter det är det läxläsning för hela slanten och sedan suppertime innan jag slutar för dagen. Då ska jag till Covent Graden och träffa Cissi, Linnea, Sandra och Emmie över en öl. Julia kanske hänger med också.
 
idag regnar det INTE! woooh!
saknar alla där hemma.
KOM HIT! puss

hej jag är en jättedålig bloggerska

HEJ! och förlåt att jag SUGER på att uppdatera den här bloggen. men det händer helt enkelt för mycket i mitt nya liv. men nu ska jag försöka uppdatera er om ALLT jag gjort sedan jag skrev sist.. haha. challenge accepted!
 
förra helgen (14-16de) började i Camden Town dit jag åkte med min faltmate Julia. Hade aldrig varit där innan och blev såklart kär i marknaden och dess underbara atmosfär och alltså MATMARKNADEN. dog doftdöden. hittade lite kläder och mina efterlängtade vans som jag letat efter i 1 år. äntligen! jag och julia hade det hur mysigt som helst och att det var 25 grader och strålade sol gjorde ju inte saken sämre.
 
fina julia och Camden Market (klicka för att se bilderna större)
 
 
 
på kvällen skulle Julia sitta barnvakt och jag hade bokat in en "girls night out" med linnea och cecilia som är två andra svenska tjejer som också är au pairer här. vi bestämde träff vid clapham junction och efter världens värsta bussresa genom galen londontrafik (resan tog 40 min, skulle tagit 15) så mötte jag upp linnea. vi åt på Mcdonalds eftersom jag är sämst på att planera mina måltider och sen gick vi till ett ställe som hette "Babel" och tog varsin öl medan vi väntade på Cecilia och hennes vän Jasmin. Babel var bara SÅ-HIMLA-FINT! men vi kände oss som såna kids eftersom alla var runt 30 typ. men vad gjorde det! vi hade det skitmysigt i väntan på de andra brudarna. När de sen kom drog vi vidare och körde "jag har aldrig" på en annan bar och sen dansade vi på "the underdog" FETT lyckad kväll! 
 
Cecilia, Jasmin & Linnea. Linnea på Babel och Babels fantastiska belysning
  
 
På söndagen följde jag och Julia med vår tredje flatmate, Minna, till "Thorpe Park" som är ett nöjesfält som ligger en bit utanför London. Det var amazing med några av de sjukaste bergochdalbanorna jag åkt! en sjukt lyckad dag med nya kontakter, god mat och bästa åkturerna! aldrig varit så trött som jag var sen på kvällen dock, haha!
 
sjuk bergochdalbana!
 
veckan gick sedan sjukt fort när det var jobb som gällde. tennislektioner, karate, kör, läxor och andra aktiviteter skulle utföras och dagarna rann förbi som ett rinnande vatten. barnen är så himla mysiga och familjen så himla fin. trivs verkligen så bra! är så lyckligt lottad.
Helgen som var nu blev betydligt lugnare, även om det inte betyder att den var sysslolös! på fredagskvällen åkte jag till cecilia och vi myste och drack kaffe och sen sov hon hos mig. På lördagsmorgonen var det dags för helgens höjdpunkt! London Street Art Tour! 4 h vandrande genom östra London där vi fick se ascoola gatukonstnärers verk, såsom Banksy (!!), Stick, Alice Pasquini, Sweet Toof mfl. det var så sjukt värt och helt klart värt pengarna. var helt tagen i 4 h av all underbar konst! så.himla.coolt. här kommer ett bildregn som är långt ifrån tillräcklig att beskriva hur awesome det var! :
 
snygga sandra och cecila
        
 
igår spöregnande det i London och var en typisk höstsöndag. jag och cecilia åkte runt hava london för att leta efter sushi, och när vi väl hittade ett öppet ställe så åt vi som kungar! på kvällen myste jag med julia och vi kollade på x-factor och år blåbär. så himla fint när regnet öste ner utanför. Nu är det måndag och det regnar fortfarande. barnen är i skolan så jag är lite ledig såhär mitt på dagen. väldigt skönt ändå.
Just nu lyssnar jag på Mumford and Sons nya skiva som ÄNTLIGEN är här. ryser och dricker litervis med tee. livet är ju rätt fint ändå? Igår åkte även några av mina allra finaste vänner till Asien för att bosätta sig där i 4 månader.. Visst, jag har redan varit ifrån dom i en månad. men det känns lite extra i hjärtat att veta att de nu är på andra sidan jorden. älskar er tjejer. här kommer en låt till er!:  A*Teens – Halfway Around The World
 
Puss! (nu ska jag bli bättre på att blogga så jag/ni slipper monsterinlägg)
LOVE
 

första veckan på mitt nya liv

Nu har jag bott i Englands huvudstad i exakt 5 dagar. 5 dagar som har gått så fort och innehållet så mycket att jag knappt ens vet vart jag ska börja. Anlände iaf i onsdags och då blev jag upphämtad på Heathrow av mamman i familjen. Var så nervös att det vände sig i magen på mig men allt gick super och fick en stor kram och bärhjälp när vi möttes på Terminal 5. Sen for vi hem till huset där de bor, och min arbetsplats ett år framöver. Där hade barnen och deras dåvarande au pair bakat kladdkaka och ritat teckningar och jag fick kramar av alla 3! (så fint) 
 
sen efter det har det varit full fart fram tills nu! har lekt med barnen hela dagarna, varit på utflykt och pysslat och bara haft det allmänt fint. känns sjukt bra so far och barnen är supermysiga och sociala. Klart att det kommer bli lite tufft för dom nu i början när en ny person ska ta över och sköta allt. men de verkar vara fina kids så det ska nog gå hur bra som helst :)
 
Sen bokade deras dåvarande au pair och som även är min roomie i lägenheten förtillfället upp hela helgen för oss! Igår var vi på en guidad harry potter tour tillsammans med en av hennes vänner. Den var sjukt awesome för hp-fans och man fick även lite andra roliga "fun facts" om london. Så helt klart värt! efter det chillade vi lite i vår lägenhet (kan inte fatta att jag bor i en lägenhet i LONDON!) och efter det blev det middag+bio. Imax för att vara exakt. alla bioupplevelser i jkpg kommer vara en fis i rymden om man jämför med detta. SJUKT coolt och stört bra bild och ljud!
 
Nu är det söndag-mitt-på-dagen och jag och min nyfunna vän/roomie/ex au pair for till Putney för att inhandla lite inredning till mitt(!!) rum! Det blev en spegel, lampa och en klädstång. Allt i rosa....
 
NU ska jag äntligen landa lite och bara chilla (vilket jag INTE gjort sen jag anlände) och ladda för min första RIKTIGA jobbdag i morgon och även för en pub-runda med 5 andra au pair-tjejer ikväll :)
 
 
Är så himla glad och det känns bara SÅ bra nu. London är fortf en av mina favoritstäder i världen och att få bo här känns AMAZING! Saknar mina ladies och min karl dock. (han kommer som tur är snart!) 
 
C YAA <3333

RSS 2.0