all my friends are moving to london

 
GE MIG HELG

perfect sunday

ta lång sovmorgon. äta frukost långsamt. gå och lägga sig två timmar till och kolla på film. gå ut i solen med en fin rumskamrat och ta en kaffe på en uteservering. köpa en fet mode-tidning, blåbär och clementiner. äta lunch. diska, tvätta och städa samtidigt som man kollar på en bra tv-serie. tända ljus i hela lägenheten, dricka massvis med kaffe och lyssna på bra musik. laga kvällsmat. se på x factor med sin fina roomie och äta upp alla clementiner och blåbär.
 
så har min extremt perfekta söndag sett ut. 

Fredag!

hejhej!
 
igår vid tretiden hämtade jag lillkillen på skolan. jag gick och han åkte på sin scooter (kickboard) och vi småpratade lite som alltid. tills han helt plötsligt utbrister:
 " HEJDÅ BUSUNGE!" (på svenska) och sätter fart allt vad han kan därifrån. och jag med alla skolväskor, egenbyggda rymdskepp, matkassar och kaffe i handen fick helt enkelt springa efter. känns iaf bra att han snappar upp något av det jag lär honom.
 
ikväll ska jag & julia laga trerätters till min värdfamilj (det är ju hennes gamla värdfamilj) och det står SVENSKT på menyn :) först klassisk räkmacka, sen lax med västerbottenost och efterrätt blir glass med hjortronsylt. så nu ska jag gå och handla. 
 
ha en fin helg!
 
 

londonlistan

http://open.spotify.com/user/ulliw/playlist/4tUeUQT9uPH3qicLeZAJrO

(bygger fortf på min londonlista, lyssna gärna, har så mycket bra musik att dela med mig av!!)
 
 

idag var jag med om sjukaste grejen på länge. Gick runt på oxford street i lugn och ro, och framför mig gick två tjejer i trettonårsåldern. De gick och pratade med varandra med ett ganska så argt tonläge, som om de bråkade. Men hör inte vad de säger förrän den ena tjejen skriker:
- JUSTIN BIEBER IS NOT YOUR BOYFRIEND!!!!
och puttar sin kompis. Sen börjar de skrika och putta varandra och dra varandra i håret tills en tant fick gå fram och dra dom ifrån varandra och då grät båda hysteriskt. Jag skyndade mig därifrån..
 
Igår var jag på "Breaking Dawn part 2" med julia, cissi, linnea, emmie & sandra. och tyvärr måste jag säga, en STOR besvikelse. så jävla kass.

oh gud det gör så ont att något så nära kan vara så långt bort


flat planet

 
fredagen den 16:de november mötte jag upp fina linnéa vid oxford st. för att äta lunch. hon hade hört talas om ett ställe som heter "flat planet", och vi bestämde oss för att kolla in det. Vilket var sjukt bra gjort av oss! det som serveras på flat planet är inte helt oväntat "flatbread" med olika awesome saker på. jag åt en med kyckling, pesto, mozarella, rucola och vitlöksås på. ASSÅ, WOW! så himla gott. och inredningen var hur fin som helst och allt var bara så mysigt. så ett hett tips om ni är i london och vill äta en sjukt värd lunch; testa flat planet!
 
nu ska jag gå och hämta upp mina fina kids och ikväll ska jag sitta barnvakt, så det väntas fredagsmys!! 

londonlista

Vilket väder är det idag? fint höstväder. klar luft, massa färger och solsken.

Vad har du på dig?  kofta, klänning, strumbyxor, kängor och halsduk. allt i svart

Vem saknar du just nu? Albin och mina bästa vänner som antingen befinner sig i USA, Indonesien eller kvar hemma i jönköping. Räknar ner dagarna nu, om 35 dagar så ses vi!

Vad gjorde du igår? igår jobbade jag, sov, kollade på film, diskade och satt barnvakt på kvällen. hade dock världens finaste jobbdag. fotograferade barnen när de lekte i parken och sen köpte vi glass.

Vad ska du göra i helgen? i helgen kommer min pappa hit. och det ska bli SÅ SKÖNT att få krama en person som man känner så bra som man känner en pappa! ÅH

Nämn tre saker som är bra i tillvaron just nu: Jag bor i London, och det händer alltid något roligt här! det var nummer 1. nummer 2 är att det börjar bli så himla juligt i london. Oxfordstreet är upplyst och spelar julmusik och julskyltar. och de säljer glögg och pepparkaksdeg på "totally swedish".  3. har världens finaste värdfamilj.

…och tre dåliga: 1. har sån hemlängtan för tillfället. eller kanske inte hem till jönköping. men jag saknar mina kompisar så det verker i bröstet nu, och skulle göra rätt mycket för att bara för en eftermiddag kunan sitta och dricka tee i felicias kök. 2. det är kallt. 3. har pojkvänsabstinens, albin KOM HIT!

Vad är dagens planer?  ska till westfields för lite serious julklappshandling med julia och ida.

Vad gör du just nu?
 ska gå och hämta kidsen på skolan om 5-10 minuter

Vilken plats skulle du helst vilja befinna dig på nu? i albins famn. var vi befinner oss spelar inte så stor roll. men helst i london då om jag fick välja.
 

Vilket var det godaste du åt i veckan? FALUKORV omg

Vad är det konstigaste du gjort i veckan? har inte gjort så mycket konstigt den här veckan, haha, men träffade massa nya människor i tisdags och det kändes iaf knäppt!


we accept the love we think we deserve


camden

har haft en fin helg som har inneburit två utekvällar i camden, en på en bar där det spelades live-musik och en där vi slog klackarna i taket. båda kvällarna tillsammans med mina fina halmstad-brudar. Igår var jag och Julia + hennes kompis på Tate Modern, Oxford st. och en pub i hammersmith på kvällen. var helt död när vi kom hem så skypade lite med min man sen sov jag som en stock. 
Nu är det en ny arbetsvecka och i eftermiddag ska jag och kidzen ta en taxi (till deras stora förtjusning) till ett kalas och leka hela eftermiddagen! ska bli väldigt mysigt. cheers
 

amanda lovisa borgenhede

innan jag flyttade till london hade jag en liten avskedsmiddag med mina närmaste, (alla 15 haha<333) och då var såklart en av dom min älskade bästis amanda. hon gav mig en skiva i handen och sa att det bara var något litet som skulle få mig att tänka på alla. idag när jag letade efter en bok hittade jag skivan i en av mina lådor. jag satte genast in den i datorn. den var inte bara fylld med låtar som får mig att tänka på denna fantastiska kvinna, utan även fylld med dokument till varenda låt på skivan som beskriver varför hon valde just dessa låtar.. nu sitter jag här i tårar och glädjs över att jag har den bästa vännen på hela jordklotet! Mandy när du läser detta, hoppas jag du vet att jag ÄLSKAR dig. tack för att du är den bästa som finns!
 

"Tänk vad många gånger jag satt på den här på hemmafester och några sekunder senare är du där och drar ett solo tillsammans med mig. Jag älskar det med dig, att du alltid är där! Du är bara alltid där liksom!<3

 

You´re simple the best

Better than all the rest

Better than anyone

Anyone I ever met!"
 
haha amanda vilken jävla stjärna (haha!) du är<3

som att inget annat fanns


saker jag inte förstår mig på med England och Engelsmän...

missförstå mig rätt. Jag ÄLSKAR london och england. trivs verkligen hur bra som helst. men det är några saker jag ALDRIG kommer förstå mig på när det kommer till detta landet och folket som bor här, här är mina exempel:
 
1. VARFÖR har de en varmvatten och en kallvattenkran?! det är ju helt efterblivet. en som är skållhet och en som är iskall.. förstår inte detta.. dom sätter till och med in det i nya hus? vad är det för fel på en blandare?
2. idag är det 6:e november. och när jag gick med kidsen till skolan i morse så såg jag MINST tre personer i shorts....... den 6:e november....... snacka om brittish skin
3. Heltäckningsmattor. Överallt.
4. http://en.wikipedia.org/wiki/Marmite <----- vidrigast
5. Vänstertrafik
6. Liverpool-dialekten... på riktigt.. http://www.youtube.com/watch?v=XZJBUGGHYT4

i miss you

jag trivs så himla bra här i fina london! människorna är trevliga, utekvällarna är roliga, maten är god, shoppingen är fantastisk och vädret, tjaaa, det funkar det med. men just i denna sekund, önskar jag att för en timme eller två, att jag kunde teleportera mig till Johans Café i Jönköping och ha en tisdagsfika med mina favoritmänniskor på hela jorden. Jag är så glad och tacksam för mitt liv här, men NI är mitt hjärta. 
 
idag saknar jag er så jag skulle kunna gå sönder.

kom ut hit och lev innan du dör

Hej. Idag är det söndag. en kall och regnig sådan.
söndagskvällar i brooks court innebär apelsiner, kaffe och X factor med julia. kan inte fatta att november är här redan. min söndag har i varje fall varit väldigt fin. gick upp tidigt och åkte till IKEA tillsammans med min fina ovannämnda flatmate. Där blev vi patriotiska och var nog de enda som diggade till ABBA-medley:t som spelades när vi åt den största portionen man kunde få med köttbullar, potatis, brunsås & lingon. 
 
I morgon är det back to work igen och det känns ändå bra. tar ju trots allt hand om londons finaste ungar så jag klagar inte! hoppas ni har haft en fin helg. kram

albin


RSS 2.0